Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015

Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015
VÍTEJTE na blogu, který vznikl pro publikování článků z mého erasmáckého pobytu v Oslu, Norsku 2010. Později se stal "prostoduchým" zážitkovým blogem, kde si autor čas od času ukojil své pisatelské choutky. Následně se blog navrátil ke své původní myšlence. Uveřejňovány zde byly články z ročního studijního pobytu v Salt Lake City, Utah, USA 2012/13. A dále pracovní stáže v Champaign, Illinois, USA na přelomu 2013/2014. Po návratu ze zámoří blog dosti skomíral. Nechám se překvapit, jestli návrat za velkou louži / pracovně-studijní život s Luciou v kanadské Torontu 2015/16 vdechne život i mému blogu.

8. dubna 2011

ISC MU Sněžka trip

V únoru jsem se uvrtal do organizace výletu na Sněžku pro brněnské erasmáky. Výlet byl naplánován na poslední březnový víkend. Přihlášeno bylo 9 lidí, ráno na nádraží jich dorazilo 6, prostě erasmácká klasika. :D Takže nakonec jsem měl "na povel" šest bab.

grupen foto z Teplických skal

Bulharsko-německo-slovinsko-brazilsko-polsko-litevský mix v sestavě Alyona, Ellen, Jana, Marilia, Marta a Vaiva vyrazil na zdlouhavou vlakem v sobotu ráno. Sobotní plán na procházku po Adršpachu nedopadl příliš slavně, tak jsem se museli spokojit s výšlapem kolem Teplice nad Metují. Následovala kupa improvizace a nakonec úspěšné vylodění v Peci pod Sněžkou. Ellen měla jisté problémy s chůzí, tak jsme vymýšleli co dál. Nakonec si já trotl vzpomněl, že na Sněžku vlastně vede lanovka, takže bylo vyřešeno. Dodnes nechápu, jak jsem na to mohl zapomenout. Zbytek grupy si střihl prudký podvečerní výstup na Růžohorky, kde jsme měli zajištěné ubytování.

žranice na Děčínské boudě

to jedně a pan domací jako by si z oka vypadli


Děčínská chata byla po náročném dni balzám na duši, nohy i žaludek. Výborná rodinná atmosféra, personál, který pro chatu žije, výtečná krkonošská kuchyně a skvělé ceny. A navrch ještě roztomilý chlupatý "equipment" chaty - pět psů od bernardýnů po jorkšíráka, dva dny staré jehně, malé dítko, atd. Děčínskou chatu rozhodně doporučuju všem.

další ze sympatických obyvatlů chaty


Ráno jsem se probudili do azura, takže teplota pod nulou ani nevadila. O neděli ani není co psát, protože to byla samá idylka. Všichni vzorně šlapali, Sněžku zdolali po svých, počasí bylo výtečné, pěkně jsme si připálili ksichty. Mission successfull.

grupen foto před vrcholem Sněžky

detail je důležitý

vrcholovka v kompletní sestavě

nad Obřím dolem

zimní Sněžka je nádherná


Totálně vyčerpaní z dlouhé cesty jsem se v neděli večer vrátili do Brna. Víkend se vydařil se vším všudy. A moje průvodcovská premiéra dopadla na výtečnou - všichni se vrátili do Brna a vylezli Sněžku. :)

Fotky z víkendu najdete na Rajčeti ZDE.

Žádné komentáře:

Okomentovat