Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015

Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015
VÍTEJTE na blogu, který vznikl pro publikování článků z mého erasmáckého pobytu v Oslu, Norsku 2010. Později se stal "prostoduchým" zážitkovým blogem, kde si autor čas od času ukojil své pisatelské choutky. Následně se blog navrátil ke své původní myšlence. Uveřejňovány zde byly články z ročního studijního pobytu v Salt Lake City, Utah, USA 2012/13. A dále pracovní stáže v Champaign, Illinois, USA na přelomu 2013/2014. Po návratu ze zámoří blog dosti skomíral. Nechám se překvapit, jestli návrat za velkou louži / pracovně-studijní život s Luciou v kanadské Torontu 2015/16 vdechne život i mému blogu.

25. září 2011

Slunce nad Ještědem a světový orienťák pod Ještědem

Až kýčovitá aréna SP s Ještědem v pozadí

Super počasí. Super aréna. Kvalitní terény a mapy. Kvalitní přenos. To vše podtrhnuté skvělými výkony českých reprezentantů. A když na to vše ještě z pozadí dohlížel až kýčovitý Ještěd, bylo o zábavu postaráno. Kdo ještě netuší, řeč je o víkendovém Světovém poháru v orientačním běhu, který se konal v lyžařském areálu Vesec u Liberce. K tomu se navíc konal i ŽB-Čechy, takže i fandové si v lese přišli na své.

Mezi ženami to bylo mezi Danou Šafka-Brožkovou a Minnou Kauppi (FIN). Ostatní se museli spokojit s bronzovým flekem. Sobotní middle vyhrála Dana před Minnou. V nedělní longu se pořadí na prvních dvou místech otočilo ve prospěch Minny. Skvěle zaběhla i Eva Juřeníková (5-6). Aby Passi Ikonen (FIN) neměl doma "na talíři", že zásobuje rodinnou sbírku trofejí na rozdíl od Minny nedostatečně, vyhrál si v sobotu middle. Za sebou nechal i 7-násobného mistra světa na middlu Thierry Gueorgiou (FRA). Ten skončil druhý, což následně zopakoval i nedělní longu s handicapovým startem, kde v závěrečném kopci nestačil na Marca Lauensteina (SUI).

Výsledky, fotky a další najdete tady.
TV přenosy České televize najdete tady - middle sobota a long neděle.


Sobota middle -1. Dana Brožková, 2. Minna Kauppi (FIN), Helena Jansson (SWE)