Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015

Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015
VÍTEJTE na blogu, který vznikl pro publikování článků z mého erasmáckého pobytu v Oslu, Norsku 2010. Později se stal "prostoduchým" zážitkovým blogem, kde si autor čas od času ukojil své pisatelské choutky. Následně se blog navrátil ke své původní myšlence. Uveřejňovány zde byly články z ročního studijního pobytu v Salt Lake City, Utah, USA 2012/13. A dále pracovní stáže v Champaign, Illinois, USA na přelomu 2013/2014. Po návratu ze zámoří blog dosti skomíral. Nechám se překvapit, jestli návrat za velkou louži / pracovně-studijní život s Luciou v kanadské Torontu 2015/16 vdechne život i mému blogu.

20. března 2012

Obrazem: ISC MU Teambuilding vol. 2


Uplynulý víkend. Teambulding ISC MU Brno na chatě u Brněnské přehrady. Co říct? Škoda slov pro takovou úžasnou záležitost. Březnový víkend. Modrá obloha bez jediného mráčku. Teploty skoro ke 20°C. Už to by stačilo na báječný víkend. Přihoďme. Nesčetně zábavných her. A pak ještě zábavnější her. Díky ultraschopnému organizačnímu týmu. A hlavně banda sympatických namotivovaných lidiček. Ani takový rýpal jako já tentokrát nenajde sebemenší vadu na kráse uplynulého víkend. Díky moc všem. Hlavně OC. Blíže o víkendu telegraficky a fotograficky skrze fotky ISC MU Brno. Moje nejsou tentokrát žádné z vystavených.

Mafia, familia magna, téma TB

Mafia - familia magna, téma TB

Casino grande

ehm, mafie

ranní rozcvička s lentilkami a brčky

telepatická hra, velmi dobrá

běhání do sámošky

ping pong, forever

pohoda venki

fotoromán - Méjico, party a Frida Kahló

fotoromán Rusko

večer u kytary a piva

ranní škrábání brambor, to jsem pro sichr zaspal :D

celá banda z Teambuildingu IS|C MU

16. března 2012

ISC MU Jeseníky Skiing Trip


Sníh, lyžování, zima, atd. - pro mnoho erasmáků slova neznáma, dokonce sprostá. Minulý víkend jsme (ISC MU Brno) vyrazili s partou erasmáků na organizovaný lyžařský výlet do Branné v Jeseníkách. Času je málo = stručný obrázkový článek. 22 zahraničních studentů, většina z nich začátečníci, pár pokročilých, 3 instruktorky a instruktoři a já jako "technická podpora" - skoč sem, skoč tam, aby všechno fungovalo. :D

Lyžařské podmínky byla spíše slabší - + 3°C, občasný déšť, většinou zataženo, těžký mokrý sníh, ale v rámci možností to ještě nebylo tak zlé. Navíc erasmáci, kteří na lyžích stáli poprvé, lepší podmínky ještě nepoznali. Nikdo se nezranil, skoro všichni si lyžování užili - to je to hlavní. Navíc se k tomu přidala velmi dobrá chata s příjemnou  paní majitelkou, který nám vyšla v mnohém vstříc. Svijany jako základní výčepní mok na chatě už byly jenom bonus. Moje bežkařské plány nakonec ve větší míře v důsledku velmi špatných podmínek (pro běžky), únavy a již nastalé jarní nálady vzaly za své. Polední spánek taky nebyl k zahození. 

Fotky (moje a hlavně různě pobrané od erasmáků) najdete TADY.

Všichni vybaveni, vyrážíme na svah

Branná je pěkná vesnice - kostel, zámek  a pěkné náměstíčko

Roberto, nejtalentovanější greenhorn, na lanovce

nahoře na Branné

večer na chatě

den na svahu uteče jako voda


občasné nehody

společná pod svahem

ISC MU Brno Trips Coordinator


Na jaro 2012 jsem v ISC MU Brno (Mezinárodním studentském klubu Masarykovy univerzity) uvrtal do větší porce organizačních záležitostí - samozřejmě dobrovolně, jinak by to ani nešlo. :D Na starosti má plánování výletů, organizaci průvodců-dobrovolníků a hlavně oblíbené hodiny strávené na Gmailu, což mi občas pije krev, ale celkově je to zatím velmi pozitivní zkušenost. Mimo to mě jakožto průvodce čekají v semestru i tři výlety. První z nich už je dokonce za mnou, další následuje brzy.