Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015

Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015
VÍTEJTE na blogu, který vznikl pro publikování článků z mého erasmáckého pobytu v Oslu, Norsku 2010. Později se stal "prostoduchým" zážitkovým blogem, kde si autor čas od času ukojil své pisatelské choutky. Následně se blog navrátil ke své původní myšlence. Uveřejňovány zde byly články z ročního studijního pobytu v Salt Lake City, Utah, USA 2012/13. A dále pracovní stáže v Champaign, Illinois, USA na přelomu 2013/2014. Po návratu ze zámoří blog dosti skomíral. Nechám se překvapit, jestli návrat za velkou louži / pracovně-studijní život s Luciou v kanadské Torontu 2015/16 vdechne život i mému blogu.

29. října 2015

Čtvrtá země a pátý klub aneb orienťák v Kanadě


Přesto, že mým domácím klubem bude vždycky Slavia Hradec Králové, tak moje účasti na závodech  a orienťáckých akcích se v posledních letech točí častěji kolem jiných klubů v zahraničí. Letošní bilance v Čechách čítá 3 závody a Piškot Kap (nutno brát v potaz mononukleózu). V Kanadě jsem za 2 měsíce stihl zatím 4 závody. Na orienťácké žně jako s Wangkim v Champaign v Illinois to nevypadá - ani množství tréninků, jenž jsem stihl v norském Oslu, se to tu nevyrovná. Beztak věřím, že se zúčastním cca 1 závodu každý měsíc a to není k zahození.


Docela hezké terény tu nejsou ani daleko, ale doprava přes velké město to značně komplikuje. Navíc místní klub Toronto Orienteering Club, jehož jsem členem, nepatří právě mezi nejsilnější. Kdyby byl čas a doprava, tak se ale rozhodně dají objet pěkné závody či terény - jako např. Ottawa O-festival, jenž jsem minul na konci září. Priority jsou jinde. :D

Tak tedy 2. září jsem se spolu s Luciou a celou další skupinou (4 nováčci - ségra, brácha,jeho přítelkyně a jeden kámoš) zúčastnil poslední odpolední o-středy v Sunnybrook parku nedaleko centra Toronta. Příjemné proběhnutí ve vedru.


Sunnybrook park (2. 9. 2015) - kategorie medium (cca 52 min)

Sunnybrook park


Následně jsem se 19. září tentokrát sám vyrazil na sobotní část Turkey-O, jenž čítala middle a sprint v oblasti Palgrave Conservation Area. Pěkný členitý les s množství terénních detailů a matoucích singletracků.  Oba závody se mi docela povedly a seznámil jsem se s místní o-komunitou. Výsledkem bylo pěkné 6. místo na middlu a 3. místo ve sprintu, když jsem byl vždy poražen místní východoevropskou hordou z Rumunska a Moldávie. :D Místní konkurence je holt malinko lepší než v Illinois.

Palgrave Conservation Area (19. 9. 2015) - 6. místo middle (čas 45:47)

Palgrave Conservation Area

Palgrave Conservation Area (19. 9. 2015) - 3. místo sprint (čas 20:12)

singletracky v Palgrave Conservation Area


O uplynulém víkendu (24. září) jsem opět sám vyrazil na Vampire-O (Halloweenský orienťák plný zombií a upírů v kostýmech) do Clairville Conservation Area. Celý den lilo jako z konve, ale i při malé účasti to byl velmi zábavný podnik. Hodinový noční skorelauf, při němž se člověk schovává,plíží a zhasíná světlo, aby nebyl polapen zombíky. A když je polapen a promění se sám v zombií, tak se snaží podobnýcm způsobem pochytat ostatní živé duše. Ve skupině stačí sníst jednoho a pak už se jen šíři panika. Škoda, že nebylo více lidí, jelikož pak to musí nabrat opravdu grády. Ať žije paranoida. Člověk poslouchá každé křupnutí větve a pak ho někdo přepadne ve tmě ze zálohy. :D

Clairville Conservation Area (24. 10. 2015) - noční skorelauf 1h (čas cca 55 min)

Clairville Conservation Area

Toronto Orienteering Club Vampire-O

4 komentáře:

  1. Čus Havli, supr, že pořád běháš orienťák, tak dobře reprezentuj :)

    OdpovědětVymazat
  2. No, tak snazim se, ale znas to jak to se mnou je, Bobe. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Havli, ale aspoň se snažíš, někdo ani to ne :) Zdravím Luciu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ondra! :)
      Hope everything is well in Hradec! Yes, Honza representing pretty well here :). I've been busy with school, but hopefully I'll be able to go orienteering with him some of these days ...!

      Vymazat